Tango & Tapas

Tangobenen
De Nacht van het Licht start om 20.30 uur met een dramatisch getint souper, onder de noemer Tango en Tapas. Naast lekkere hapjes, drankjes en een tangodemonstratie kunt u zelf op een verlichte dansvloer de sterren van de hemel dansen. Kaartjes voor de Tapas zijn verkrijgbaar bij het VVV van Schiedam voor €15,-. De dansworkshop is gratis. Inschrijven kan via het contactformulier.

Demonstratie
Hugo Buiten en Marieke Timmer leiden niet alleen de workshop, zij zullen ook korte demonstraties geven. Hugo en Marieke zijn ervaren en gedreven docenten en organisatoren van Cuartito Azul. Ze behoren tot een nieuwe generatie tangodansers die kennis van de klassieke tango combineren met nieuwe inzichten en lesmethoden. Ze dansen muzikaal, sensueel, soepel en dynamisch. Daarnaast geven zij tangoles op de Rotterdamse Dansacademie, workshops en optredens op festivals, bij culturele evenementen en (bedrijfs)feesten, en waren o.a. te zien bij VARA’s Masterclass met Sonja Barend.

De Tango
De Argentijnse Tango ontstond aan het eind van de 19e eeuw in de arme buurten van Buenos Aires uit een samensmelting van de Spaanse, Afrikaanse en traditioneel westerse dans. De kern van de tango is van alle tijden: Argentijnse tango gaat over de interactie tussen twee mensen, over sensualiteit, plezier, spanning en creativiteit, over dansen op en met gevoel en muziek. De dans is voor iedereen, jong en oud, met of zonder danservaring. Tango wordt, in tegenstelling tot de Europese ballroomtango, niet gedanst volgens vaste patronen, maar is een dynamisch en geïmproviseerd spel van leiden en volgen.